[Premier League] Liverpool onderuit, Arsenal wint

Liverpool heeft zaterdag een misstap begaan in de Premier League. De ploeg van trainer Kenny Dalglish ging met 1-0 onderuit op bezoek bij Stoke City.

Jonathan Walters was uit een strafschop verantwoordelijk voor de enige treffer, waarmee hij Liverpool het eerste verlies bezorgde. Dirk Kuijt en Luis Suarez stonden in de basis bij de Reds.

Arsenal boekte de eerste overwinning van dit seizoen. In eigen huis werd Swansea City met 1-0 aan de kant gezet. Arsenal kreeg daar wel de hulp bij van doelman Michel Vorm, die een bal op de hak van een teamgenoot gooide. Andrey Arshavin, die de bal voor zijn voeten kreeg, profiteerde.

Manchester City gaat nog steeds aan kop in Engeland. The Citizens waren dankzij drie treffers van Sergio Agüero te sterk voor Wigan Athletic: 3-0. De Argentijn opende na dertien minuten de score, waarna hij na rust nog twee keer trefzeker was. Manchester City is na vier wedstrijden nog zonder puntverlies.

Chelsea, dat met 2-1 van Sunderland won, volgt op twee punten van de koploper. Liverpool staat vijfde met een puntentotaal van zeven. Manchester United kan later op zaterdag op gelijke hoogte komen met de stadgenoot. De ploeg van trainer Sir Alex Ferguson speelt nog tegen Bolton Wanderers.


Liverpool lijdt eerste nederlaag (Foto: Novum)