[Serie A] Miccoli schiet Palermo langs Inter

Palermo is de Serie A dit jaar uitstekend begonnen. In eigen huis werd Internazionale op een 4-3 nederlaag getrakteerd. Fabrizio Miccoli was de uitblinker van de wedstrijd. De rappe aanvaller scoorde tweemaal en verzorgde de assist bij de tweede treffer.

Inter begon met Wesley Sneijder op de bank. Voor onze landgenoot was in de aanval geen plek, aangezien Diego Forlán, Diego Milito en Mauro Zárate de aanval vormden van de nerazzurri. Palermo deed in de eerste helft niet onder voor Inter, maar de bezoekers kwamen door een gelukkige treffer van Diego Milito toch op voorsprong. Een afgeslagen corner kwam voor de voeten van Dejan Stankovic. Zijn mislukte schot ging er via Milito toch in. Direct na deze treffer werd Sneijder in het veld gebracht voor Zárate.

Palermo ging vervolgens op jacht naar de gelijkmaker en deze kwam er direct na rust. Oud-N.E.C.'er Edgar Barretto bereikte Miccoli met een prachtige steekpass. De aanvaller mocht alleen op keeper Júlio César af en liet de Braziliaanse goalie van Inter kansloos. Inter kwam kort daarna toch weer op voorsprong. Walter Samuel werd bij een hoekschop dusdanig gehinderd dat de bal op de stip werd gelegd. Milito liet dit buitenkansje niet onbenut.

Drie minuten later was de stand echter alweer gelijk. Miccoli wist met een mooie voorzet zijn collega-aanvaller Abel Hernández te bereiken, die op zijn beurt de bal van dichtbij achter Júlio César schoot. Inter ging vervolgens flink op jacht naar de voorsprong, maar zag Miccoli kort voor tijd door middel van een prachtige vrije trap de 3-2 maken. Met een schitterend schot van buiten de zestien bracht Mauricio Pinilla zelfs de stand op 4-2.

In de blessuretijd wist Diego Forlán, na een mooi passje van Sneijder, nog zijn eerste treffer voor Inter te scoren. Verder dan de 4-3 van de Uruguyaan kwam Inter niet meer. Daardoor begint Inter, net als stadsgenoot AC Milan, de competitie direct met verliespunten.