[CL] Uitslag Ajax - Olympique Lyon

Ajax heeft de eerste wedstrijd in het nieuwe seizoen van de Champions League gelijk gespeeld. De wedstrijd in de Amsterdam ArenA tegen Olympique Lyon eindigde in 0-0, wat een goede afspiegeling was van het duel.

De beginfase was duidelijk voor Ajax, maar het wist op een kopbal van Boerrigter na nog geen grote kansen te creëren. De Fransen loerden vanaf het begin al op de counter en zagen dat na een dik kwartier al bijna beloond worden. Echter mikte Gomis net over de goal van Vermeer, nadat even ervoor Koné al een halve omhaal net naast de goal mikte.

Lyon wist wat onder de druk van de Ajacieden uit te komen en kwam wat meer van eigen helft af. Juist op dat moment kreeg Ajax de grootste kans van de eerste helft. Sigthórsson gaf een perfecte voorzet op Sulejmani, die de bal net naast de paal kopte.

Sulejmani kopte geheel vrijstaand naast de goal van Lyon. (Foto: Pro Shots)

De eerste kans na de rust was weer voor de Fransen. Bastos werd op links weggestuurd, maar de inzet van de oud-Feyenoorder was te zwak en kon worden gekeerd door Vermeer. Een kwartier lang ging daarna het spel op en neer, totdat Ajax een grote kans kreeg via Eriksen. Het schot van de Deen werd echter knap gekeerd door Lloris, die ook de kopbal van Sigthórsson uit de daarop volgende corner wist te pakken.

Er kwam weer wat meer vuur in het spel van de Amsterdammers en dat leidde een kwartier voor tijd weer tot een grote kans voor Sulejmani. De Serviër schoot de bal echter uitermate zwak in.

Gomis maakte het de Ajax-verdediging vaak lastig. (Foto: Pro Shots)

In het laatste kwartier probeerden beide ploegen nog een goal te maken, waarbij Ajax enkele keren goed weg kwam. Eerst ging een schot van Grenier net naast, waarna zwak verdedigend werk van Van der Wiel leidde tot een grote kans voor Benfodil. Van der Wiel herstelde echter zijn fout en Vermeer was bij het vervolg attent.

Beide ploegen vonden het daarna wel best en speelden de wedstrijd rustig uit. Hierdoor eindigde het eerste duel van de landskampioen in een 0-0 gelijkspel. De volgende wedstrijd van Ajax wordt op 27 september uit bij Real Madrid.