[EL] Uitslag AZ - Malmö FF

AZ heeft zijn eerste duel in de Europa League overtuigend gewonnen. De Alkmaarders waren in eigen huis met 4-1 te sterk voor het Zweedse Malmö FF. De doelpunten werden gemaakt door Altidore, Elm, Maher en Holman.

De beginfase was voor Malmö, dat enkele kleine kansjes wist te creëren. Daarna was AZ, net zoals tegen Vitesse afgelopen weekend, heer en meester in eigen stadion. Het wist halverwege de eerste helft te scoren via Altidore die een bal van 25 meter in de kruising knalde.

Tien minuten later kregen de Alkmaarders een penalty, nadat Beerens slim over het been van een verdediger was gevallen. Het buitenkansje werd feilloos benut door Elm. Nog voor de thee lag de 3-0 ook al in het netje achter Dahlin, nadat Maher een afgeslagen bal wist binnen te werken.

Maher schoot AZ naar een 3-0 voorsprong. (Foto: Pro Shots)

Na rust ging AZ vrolijk verder met aanvallen. Binnen vijf minuten na de pauze lag de bal er via een solo van de Australiër Holman alweer in. De Alkmaarse storm ging daarna liggen, wat uiteindelijk zelfs leidde tot een goal van Malmö.

Reijnen haalde amper een minuut nadat hij was ingevallen Larsson onderuit in de zestien meter. De Zweed wist het buitenkansje zelf te benutten. Na de tegentreffer golfde het spel wat op en neer, maar alleen Gudmundsson wist nog gevaarlijk te worden met een afstandsschot. De eindstand was derhalve 4-1.