Red Bull ontkent budgetoverschrijdingen

Red Bull Racing-teambaas Christian Horner heeft ontkend dat zijn renstal in 2010 het Resource Restriction Agreement gebroken heeft. Volgens de media is uit een onderzoek van consultant Capgemini gebleken dat er bij de Oostenrijkers onregelmatigheden waren en dat het team hierover helderheid moest verschaffen.

"Absoluut niets van waar. We zijn akkoord gegaan met de speelruimte en hebben binnen die speelruimte gewerkt. We hebben binnen de RRA gewerkt onder de bestaande regels. Ze hebben ons en de andere teams geld bespaard. Jammer genoeg is de keerzijde van ons succes dat anderen ons gaan bestoken," zei Horner over de ontstane geruchten.

Volgens Autosport zou het rapport van Capgemini duidelijkgemaakt hebben dat over een aantal punten nadere afspraken moeten worden gemaakt. Zo moet de exacte tijden van het windtunnelgebruik beter gevolgd worden, het gebruik maken van fabriekshulpmiddelen door fabrieksteams moet beter omschreven worden en er moet een manier worden gevonden om de gevoelige data van de teams bij een onderzoek beter van elkaar gescheiden te houden.