Uitslagen Eredivisie speelronde 8

Afgelopen weekend stond de achtste speelronde in de Nederlandse Eredivisie op het programma. AZ blijft koploper na een overwinning op VVV-Venlo (1-3). Zowel FC Twente(2-2 tegen Excelsior) en Ajax (1-0 verlies tegen FC Groningen) lieten punten liggen

Roda JC is er na een paar forse nederlagen in geslaagd weer een wedstrijd te winnen. Tegen NAC Breda begon de ploeg uit Kerkrade goed en kwam al snel op voorsprong. Malki kopte raak. Delorge bracht na een mooie aanval Roda JC op 2-0. Bij NAC ging er weinig goed, al zorgde Bayram nog wel voor de 2-1. Malki zorgde na een van richting veranderd schot voor een 3-1 ruststand. In de tweede helft was Roda JC nog steeds de betere ploeg maar slaagde er niet afstand te nemen van NAC. Gudelj zorgde voor 3-2 en nadat Vormer de 4-2 had gescoord bracht Schalk de spanning wederom terug. Verder dan 4-3 kwam NAC echter niet meer.

Excelsior heeft voor stunt gezorgd tegen FC Twente. De hekkensluiter speelde in Enschede 2-2 gelijk. FC Twente ging weliswaar de rust in met 1-0 voorsprong door een doelpunt van John, maar het was Excelsior die in de eerste helft via een paar counters het gevaarlijkst was. Onder meer Oost trof een keer de paal. In de tweede helft werd er lang niet gescoord, waardoor Excelsior bleef hopen op een goed resultaat. Toen in de slotfase invaller Maatsen twee keer scoorde leken de Rotterdammers zelfs met de overwinning weg te gaan, maar in de blessuretijd zorgde De Jong met een kopbal via de paal alsnog voor een gelijkspel.

Ajax heeft zijn eerste nederlaag van het seizoen geleden. In de Euroborg was FC Groningen met 1-0 te sterk. In de eerste helft kreeg Ajax de grootste kans, Sulejmani kon alleen op de keeper aflopen maar raakte vervolgens de bal verkeerd. Vlak voor rust kreeg ook Groningen de kans om op voorsprong te komen maar Bacuna kopte net over. Ajax kreeg in het begin van de tweede helft twee grote kansen, maar beide keren haalde Burnet de bal van de doellijn. De beslissing viel toen na een uur Gregory van der Wiel zijn tweede gele kaart kreeg en kon vertrekken. Uit de strafschop die volgde bracht Bacuna FC Groningen op voorsprong. In de rest van het duel kwamen de Groningers niet meer in de problemen.