Uitslag N.E.C. Nijmegen - Vitesse

De Gelderse derby tussen N.E.C. Nijmegen en Vitesse is een prooi voor de Arnhemmers geworden. Na 90 minuten stond er, door een treffer van Giorgi Chanturia, 0-1 op het scorebord. De wedstrijd werd echter gekenmerkt door drie rode kaarten, waarvan er twee naar de ploeg uit Arnhem gingen.

N.E.C. Nijmegen was in de derby tegen Vitesse de betere ploeg, maar hielp te veel kansen om zeep. De eerste kans voor de Arnhemmers was ook meteen raak. Chanturia wist doelman Babos met een fraai afstandsschot te verschalken.

Pavel Cmovs (N.E.C. Nijmegen) in duel met Giorgi Chanturia (Vitesse)

Na de pauze ging N.E.C. Nijmegen vrolijk verder met het missen van kansen. Na 55 minuten wedstrijd moesten beide ploegen echter met tien man verder, omdat doelpuntmaker Chanturia en Kevin Conboy beide een rode prent kregen na een opstootje.

Vitesse zou de wedstrijd overigens met negen man afsluiten, omdat ook Stanley Aborah met een rode kaart van het veld moest, nadat hij te laat in kwam. Toch slaagden de Arnhemmers er in om stand te houden en wonnen voor het eerst sinds 1997 in De Goffert.