Uitslagen Eredivisie speelronde 9

Afgelopen weekend stond de negende speelronde in de Nederlandse Eredivisie op het programma. AZ is nog altijd koploper na een gelijkspel tegen Ajax (2-2). PSV en FC Twente staan nu op een gedeelde tweede plaats. Zij wonnen van respectievelijk FC Utrecht (1-0) en RKC Waalwijk (4-0).

Heracles Almelo heeft zaterdagavond goede zaken gedaan in de strijd om een plekje bij de subtop. In eigen huis waren de Heraclieden met 2-1 te sterk voor FC Groningen.

Heracles Almelo had in de eerste helft een veldoverwicht, maar slaagde er niet in om dit in doelpunten om te zetten. De bal belandde één keer achter doelman Brian van Loo, maar die goal werd vervolgens afgekeurd. Ook FC Groningen zag een doelpunt niet doorgaan, nadat arbiter Janssen het feestje verstoorde. Toch ging de thuisploeg met een voorsprong rusten, omdat Lerin Duarte raak schoot.

In het tweede bedrijf hield Heracles Almelo eenvoudig stand, maar slaagde FC Groningen er na knullig uitverdedigen van Looms toch in om via Suk op gelijke hoogte te komen. De Heraclieden moesten even bijkomen van de gelijkmaker, waardoor een voorsprong voor de Groningers lonkte. De thuisploeg slaagde er echter in om zich te herpakken, waarna Overtoom met een diagonaal schot voor de drie punten zorgde.

Feyenoord heeft zich eerder vandaag hersteld van de nederlaag tegen ADO Den Haag, die het twee weken geleden opliep. De Rotterdammers zegevierden in eigen huis met 4-0 tegen VVV-Venlo, dat eerder dit seizoen Ajax en PSV op een gelijkspel hield.

Feyenoord was vanaf het eerste fluitsignaal duidelijk sterker, maar had een strafschop nodig om op voorsprong te komen. Guidetti ging achter de bal staan en schoot vanaf elf meter onberispelijk raak. Na de tweede gele kaart voor Musa, vlak voor de thee, was het verzet van de Limburgers definitief gebroken.

Na vijf minuten in de tweede helft kreeg Feyenoord opnieuw een strafschop, nadat Yoshida hands had gemaakt. Guidetti ging opnieuw achter de bal staan en schoot de bal wederom achter De Vogt. Twee minuten later gooide El Ahmadi het duel op slot door de 3-0 aan te laten tekenen. In de slotfase deed ook invaller Van Haaren nog een duit in het zakje en completeerde het kwartet.