[Serie A] Lazio de beste in Romeinse derby

Lazio Roma heeft de altijd beladen stadsderby van AS Roma weten te winnen. Dankzij een doelpunt van Miroslav Klose in de 92e minuut won de ploeg met 2-1. Maarten Stekelenburg was voldoende hersteld van zijn hoofdblessure en maakte zijn rentree in het doel van AS Roma.

Roma nam al in de vijfde minuut de leiding na een treffer van de Argentijnse Italiaan Osvaldo. Tot aan de rust zochten beide ploegen veelvuldig de aanval, maar waren er ook een tal van grove overtredingen te noteren. Roma ging de rust in met een voorsprong, maar kreeg kort na rust toch de gelijkmaker te verteren.

Kjær hield Lazio-middenvelder Brocchi vast in het eigen strafschopgebied en moest dit bekopen met een rode kaart. Hernanes wist vervolgens de strafschop achter Stekelenburg te schieten. Lazio bleef de aanval zoeken en raakte via Klose de lat. Niet veel later raakte Cissé met een prachtige volley de paal. In de blessuretijd ging het alsnog mis voor AS Roma. Klose wist Stekelenburg met een geplaatst schot in de rechterhoek te passeren.