[EL] Uitslag Odense BK - FC Twente

FC Twente heeft goede zaken gedaan in de Europa League. In de groepsfase wonnen de Tukkers hun derde wedstrijd met 4-1 van Odense BK. Eén van de doelpuntmakers was Nacer Chadli, die na drie maanden blessureleed weer bij de selectie van de ploeg van trainer Co Adriaanse hoorde.

FC Twente was voor rust heer en meester in Denemarken. Dit resulteerde al snel in het eerste doelpunt van de wedstrijd, dat op naam van Wout Brama kwam. Ook daarna leek het vrijwel eenrichtingsverkeer te zijn.

Toller, de doelman van de Denen, kreeg in de eerste helft nog wel een paar keer hulp. Zo wist hij een bekeken schot van De Jong uit de hoek te houden en bood de paal uitkomst bij een poging van Ola John. Toch viel de tweede treffer uiteindelijk na een half uur spelen. Emir Bajrami was hier verantwoordelijk voor.

Eric Djemba-Djemba (Odense BK) probeert het doel van FC Twente te bereiken (Foto: Pro Shots)

In de tweede helft veranderde er eigenlijk vrij weinig. FC Twente kreeg voldoende kansen om de score verder op te hogen, maar slaagde hier niet in. Na iets meer dan een uur spelen bracht trainer Adriaanse Chadli in. Hij maakte dankbaar gebruik van zijn rentree, stond koud in het veld en trof al doel. Daarmee was de wedstrijd overigens gespeeld.

Fall maakte in de 71e minuut nog wel de eretreffer voor Odense BK, maar het slotakkoord was voor FC Twente. Acht minuten voor tijd was het Luuk de Jong, die ook nog zijn doelpuntje meepikte.

De Tukkers gaan na drie wedstrijden aan de leiding in groep K. Fulham is er namelijk niet in geslaagd om van Wisla Krakow te winnen, waardoor FC Twente nu alleen aan de leiding gaat.