[EL] Uitslag Hapoel Tel Aviv - PSV

PSV Eindhoven heeft ook de derde groepswedstrijd in de groepsfase van de Europa League weten te winnen. Hapoel Tel Aviv werd, in een slechte wedstrijd van beide kanten, met 0-1 verslagen. Georginio Wijnaldum scoorde twintig minuten voor tijd vanuit een strafschop het enige doelpunt van de wedstrijd.

De thuisploeg had niet de intentie om het spel te maken en gingen met tien man verdedigen. PSV had het moeilijk met de tactiek van Hapoel Tel Aviv en kreeg voor rust weinig grote kansen. Alleen Dries Mertens en Tim Matavz, na een mooie pass van Mertens, kregen kansjes, maar beiden konden niet voor de openingstreffer zorgen.

Na rust ging PSV verder met aanvallen en dit werd twintig minuten voor tijd beloond met een strafschop. Mertens was beduidend sneller dan zijn directe tegenstander, werd binnen het strafschopgebied naar de grond gewerkt en het was Georginio Wijnaldum die de toegekende penalty koel wist af te ronden. Ook na de 0-1 werd Hapoel niet gevaarlijk en speelde PSV de partij simpel uit.

Georginio Wijnaldum, de maker van het enige doelpunt (Foto: Pro Shots)