[EK Boksen] De Jong pakt Europese titel

Marichelle de Jong is de nieuwe Europees kampioene boksen in de categorie tot 69 kilogram. In het topsportcentrum in Rotterdam klopte de 33-jarige Nederlandse in de finale de Oekraïnse Maria Badoelina ruim op punten: 21-12.

De Jong ging in de volle Topsporthallen furieus van start, maar was iets te wild, waardoor Badoelina goed de stoten kon ontwijken: 3-2. Dit ging in de tweede ronde beter, waardoor combinaties goed uit verf kwamen en de tussenstand 9-6 werd. De Jong heeft een goede conditie, wat zich in de derde (15-9) en vierde ronde (21-12) goed uitbetaalde.

De Jong won eerder al bij het EK van 2007 en op het WK van 2010 brons in de klasse tot 69 kilogram. Deze klasse gaat ze na dit toernooi achter zich laten om naar de wel olympische klasse tot 75 kilogram te gaan. Daarin moet ze met Nouchka Fontijn strijden om een plaats op het WK in Beijing en een stek op de Olympische Spelen in Londen.

Europese titel voor Marichelle de Jong (Foto: Pro Shots)