Uitslagen Eredivisie speelronde 10

Afgelopen weekend stond de tiende speelronde in de Nederlandse Eredivisie op het programma. Koploper AZ deed goede zaken door te winnen van Roda JC (1-0). Alle andere ploegen in de top verspeelden punten. Zo speelden Ajax en Feyenoord tegen elkaar gelijk. (1-1). Een verslag van deze wedstrijd vind je hier.

FC Utrecht speelde zijn eerste wedstrijd sinds het vertrek van trainer Erwin Koeman deze week. Onder leiding van Jan Wouters slaagden de Utrechters er niet in te winnen van sc Heerenveen. Utrecht begon nog wel sterk aan de wedstrijd, onder meer Asare raakte de paal. Het was echter Heerenveen dat via Kums op een 0-1 voorsprong kwam. Utrecht ging daarna op jacht naar de gelijkmaker maar slaagde er niet in de kansen die het kreeg te benutten. De Friezen waren een stuk effectiever en benutten hun kansen wel. Het liep via Dost en Djuricic uit naar 0-3. Sneijder deed nog wel even iets terug, maar het was Assaidi die namens Heerenveen de eindstand op 1-4 bepaalde.

Ondanks dat het de betere ploeg was is FC Twente er niet in geslaagd de wedstrijd tegen FC Groningen te winnen. De bezoekers hadden in de Euroborg het meeste balbezit, maar het was de thuisploeg die kansjes kreeg. Nadat Texeira, Tadic, Bacuna en Andersson hadden gemist kwam Twente toch op voorsprong. John bracht Twente op voorsprong. In de tweede helft werd het spel van Twente beter en kreeg het kansen via Janssen en Janko. Deze gingen er niet in en nu was het Groningen dat trefzeker was. Nadat een schot van Texeira door Michailov nog werd gekeerd was het in de rebound Suk die scoorde. Daarna waren er namens Twente nog grote kansen voor Brama, John en Chadli, maar het bleef 1-1.

In het duel tussen Vitesse en PSV waren het de Eindhovenaren die na achttien minuten spelen op voorsprong kwamen. Ondanks dat Vitesse tot dat moment het betere van het spel had was het Matavz die simpel kon scoren na een foute terugspeelbal van Büttner. In de rest van de eerste helft was de wedstrijd in evenwicht. Na rust was het Vitesse die het initiatief nam. PSV maakte zich daar niet druk om en de voorsprong leek niet in gevaar te komen, maar een foutje zorgde er toch voor dat Bony de 1-1 kon maken. PSV kreeg weer het overwicht en dat leverde nog een grote kans op voor Toivonen, maar hij kopte net naast.