Brama: "Wij doen niet onder voor PSV"

Wout Brama staat zaterdag met FC Twente tegenover PSV voor een echte kraker. Hij wil met Twente een echte topwedstrijd afleveren. In gesprek met VI bekent Brama dat het in de beker tegen Genemuiden (4-3 winst) moeilijk was voor Twente.

"Het was niet echt een florissante wedstrijd van onze kant. Vooral de eerste helft liep het niet en misten we ons normale niveau. Al heb ik wel kunnen genieten van de gelijkmaker van Genemuiden-speler Patrick Lip. Als zo'n doelpunt bij Barça gevallen was, dan hadden ze die beelden vijftig keer herhaald op Eurosport. Ik heb nog nét niet geklapt."

Van PSV verwacht hij veel van de nieuwkomers. "PSV heeft goed ingekocht. Ze hebben behoorlijk veel geld uitgegeven, ik geloof iets van dertig miljoen euro. Ik denk dat zij individueel gezien misschien de betere spelers hebben als je ze vergelijkt met ons." Maar Brama wil geen underdogrol. "Wij doen in mijn ogen niet onder voor hen. Wij willen een topwedstrijd afleveren."

De 25-jarige Brama erkent dat hij toe is aan een stap naar het buitenland. "Daar sta ik zeker voor open. Afgelopen zomer wilde Fulham me echt op de laatste transferdag overnemen, maar dat is toen niet door gegaan. Voor mijn ontwikkeling zou het goed zijn om de stap naar het buitenland te maken. Een echte voorkeur voor een land heb ik niet. Duitsland lijkt me heel mooi, maar Engeland en Spanje net zo goed. Maar begrijp me niet verkeerd, ik hoef niet per se weg."