[Premier League] United herstelt bij Everton van oorwassing

Een week na de historische 1-6 nederlaag tegen Manchester City heeft Manchester United vertrouwen opgedaan tegen Everton. In Liverpool won United met 0-1.

Sir Alex Ferguson had op Goodison Park enkele veranderingen doorgevoerd. Rio Ferdinand en Nani begonnen op de bank bij The Mancunians. Everton-manager David Moyes moest ook zijn elftal wijzigen aangezien Royston Drenthe was geschorst na zijn twee gele kaarten tegen Chelsea in de Carling Cup. Oranje-international John Heitinga begon wel in de basis bij The Toffees.

United begon sterk bij Everton en was via oud-PSV'er Ji-Sung Park dichtbij de openingstreffer, maar doelman Tim Howard (ex-United) redde van dichtbij. De bezoekers voerden daarna de druk op en dat leidde na ruim een kwartier spelen tot de 0-1. Patrice Evra gaf goed voor op Javier Chicharito Hernandez, die over het hoofd werd gezien door de defensie van de thuisploeg.

Everton was kort voor rust dichtbij de gelijkmaker. Leighton Baines mocht een vrije trap nemen, maar de specialist zag zijn inzet boven David de Gea op de lat uiteenspatten. In de tweede helft moest United al vroeg verder zonder Tom Cleverley, die samen met Danny Welbeck een prima duo vormde. De middenvelder moest geblesseerd van het veld en werd vervangen door Nani.

United verdedigde in het tweede bedrijf de voorsprong en leek geen noodzaak te zien om de voorsprong verder uit te bouwen. Omdat ook Everton weinig klaarspeelde in aanvallend opzicht, bleef het bij 0-1 in Liverpool. United verkleint daarmee het gat op lijstaanvoerder tot twee punten. The Citizens komen echter later vandaag nog in actie tegen Wolverhampton Wanderers.