[Premier League] Arsenal verslaat Chelsea

Arsenal heeft in de Premier League de derby tegen Chelsea gewonnen. Mede dankzij drie goals van Robin van Persie klopten The Gunners op Stamford Bridge The Blues in een waar spektakelstuk met 3-5.

Nadat beide ploegen in de eerste helft enkele mogelijkheden hadden gemist was het Chelsea-speler Frank Lampard die de score opende. Van Persie tekende de gelijkmaker aan, waarna beide ploegen door een goal van Chelsea-verdediger John Terry met 2-1 de rust in gingen.

Na de pauze keerde Arsenal de wedstrijd om en kwam dankzij goals van André Santos en Theo Walcott op een 2-3 voorsprong. Chelsea ging op zoek naar de gelijkmaker en kreeg deze tien minuten voor tijd dankzij Juan Mata. The Blues maakten hierna in eigen huis enkele verdegingsfouten die door Van Persie afgestraft werden. In blessuretijd zette de Nederlander de 3-5 eindstand op de borden.