[Premier League] Manchester City nipt langs Wolves

Manchester City heeft zaterdag de handen vol gehad aan Wolverhampton Wanderers. In Manchester werd het 3-1 voor de thuisploeg, die een voorsprong van vijf punten behoudt aan de kop van de Premier League. Martin Jol won met zijn Fulham de uitwedstrijd bij Wigan Athletic: 2-0. Clint Dempsey en Moussa Dembélé scoorden.

Wolverhampton hield ruim een helft de nul, maar in de 51e minuut sloeg City toe via Edin Dzeko. Even later maakte Aleksandar Kolarov 2-0. Stephen Hunt maakte een kwartier voor tijd de aansluitingstreffer uit een door Vincent Kompany verooraakte strafschop. De Belg kreeg rood. De Wolves gingen nog op zoek naar de gelijkmaker, maar City besliste het duel uit een tegenstoot: Adam Johnson scoorde de 3-1.

Swansea City boekte een 3-1 thuiszege op Bolton Wanderers. Via Joe Allen kwam de Welshe ploeg vlak na rust voor en Scott Sinclair benutte acht minuten later een strafschop voor de 2-0. Danny Graham bracht zijn eigen ploeg met een eigen doelpunt vervolgens nog in de problemen, maar in blessuretijd maakte hij zijn fout goed met de 3-1.

Norwich City en Blackburn Rovers zorgden voor een spectaculair gelijkspel: 3-3. Blackburn kwam via David Hoilett, Aiyegbeni Yakubu en Chris Samba twee keer op voorsprong. Beide keren kwam de thuisploeg echter terug. Eerst maakte Steve Morison de 1-1. Vervolgens bogen Bradley Johnson en Grant Holt een 3-1 achterstand om in een remise.

Ook Sunderland en Aston Villa speelden gelijk: 2-2. Voor de thuisploeg scoorden Connor Wickham en Stéphane Sessègnon, namens Villa waren Stilyan Petrov en Richard Dunne trefzeker.

Manchester City nipt langs Wolves (Foto: Novum)