[CL] Uitslag Ajax - Dinamo Zagreb

Ajax heeft vanavond in de Champions League opnieuw gewonnen van Dinamo Zagreb. De landskampioen wist met 4-0 te winnen van de Kroatische ploeg, die twee weken terug ook al werd geklopt (0-2). Doelpuntenmakers waren Van der Wiel, Sulejmani, De Jong en Lodeiro. Door de winst is Ajax al zeker van Europees voetbal na de winterstop en houdt het een reële kans op overwintering in de Champions League.

Ajax zette Dinamo vanaf het begin onder druk, wat leidde tot kansjes voor Eriksen (schot naast) en De Jong, die een voorzet van Boerrigter net niet kon binnenglijden. Net toen de aanvalsdruk iets leek in te zakken kwam Ajax op voorsprong. De Deen Eriksen speelde Van der Wiel met een prachtig hakje vrij, waarna de rechtsback de bal van dichtbij in de kruising schoot.

Van der Wiel zet Ajax op een 1-0 voorsprong. (Foto: Pro Shots)

Na de goal bleven de Ajacieden het betere van het spel houden en uitte dat al snel in nog een doelpunt. De Jong speelde na knap werk van Enoh Sulejmani vrij voor de keeper. De Serviër wist het vervolgens koelbloedig af te maken.

Ajax kreeg vervolgens voor rust nog enkele kansen om de voorsprong nog groter te maken, maar Boerrigter, Sulejmani en Alderweireld wisten de bal alle drie niet binnen te koppen.

Na rust was het tempo bij de Amsterdammers wat lager dan voor rust, maar toch bleef de ploeg van Frank de Boer veruit de bovenliggende partij. Het duurde tot de 65e minuut totdat het overwicht werd uitbetaald in nog een goal. Na langdurig balbezit aan Ajax-zijde wist Eriksen een voorzet van Van de Wiel met de hak te verlengen, waarna De Jong de bal promoveerde tot een doelpunt.

Daarna was de wedstrijd wel klaar in de ArenA. Dinamo kreeg nog één kansje, maar Vermeer keek de bal naast. Ajax leek het ook wel te geloven, maar de ingevallen Lodeiro had er echter nog wel zin. In de blessuretijd zette hij de 4-0 eindstand op het bord.

Door de winst is Ajax zeker van minstens de derde plek in de poule. Dit betekent dat de Amsterdammers in ieder geval overwinteren in het Europese clubvoetbal. Normaal gesproken zal de ontmoeting met Olympique Lyon over twee weken beslissend zijn voor overwinteren in de Champions League. Bij winst van Ajax of een gelijkspel (behalve 0-0) is Ajax zeker dat het na de winterstop ook nog in de Champions League speelt.