[EL] Uitslag FC Twente - Odense BK

FC Twente is zeker van de volgende ronde in de Europa League. De Tukkers waren met 3-2 te sterk voor Odense BK en blijven ook na deze groepswedstrijd op de eerste plaats in groep K staan.

FC Twente keek na elf minuten al tegen een achterstand aan, omdat Douglas de bal in de voeten van Fall schoof. De aanvaller van Odense BK kon vervolgens eenvoudig scoren. Halverwege het eerste bedrijf was de achterstand echter alweer weggepoetst. Eerst werkte Høegh een kopbal van Danny Landzaat achter zijn eigen doelman, waarna diezelfde Landzaat niet veel later voor de voorsprong zorgde.

Toch zorgde de voorsprong niet voor rust binnen de ploeg van trainer Co Adriaanse. Na rust kopte Fall de bezoekers op gelijke hoogte, wat overigens tegen de verhoudingen in was. Toch hielden de Denen geen stand. Leroy Fer, die afgelopen weekend tegen PSV ook al belangrijk was, tekende voor de winnende treffer.

Denny Landzaat viert de 1-1 met zijn ploeggenoten (Foto: Pro Shots)

Door de tweede zege op Odense BK, de wedstrijd in Denemarken eindigde in een 4-1 overwinning voor de Tukkers, staat FC Twente nog altijd op de eerste plaats in groep K. Fulham staat op de tweede plaats en heeft drie punten achterstand. Odense BK en Wisla Krakow hebben beide drie punten.