Red Bull en Mercedes hebben snelste pitsstops

Red Bull Racing en Mercedes Grand Prix hebben de snelste pitsstops in de Formule 1 zo blijkt uit een onderzoek dat Mercedes uitgevoerd heeft op basis van de door de FIA beschikbaar gestelde data. McLaren en Ferrari blijven hierbij ver achter.

Volgens Mercedes zijn er dit jaar tot nu toe 1013 pitstops geweest, waarvan er 25 een straf betroffen. Van de 988 overblijvende pitsstops zijn voor de pitsstopanalyse alleen de 885 stops gebruikt die normaal verliepen. In Hongarije (85). Monaco (80) en Spanje (77) waren de meeste pitsstops dit seizoen.

Van de tot nu toe zeventien verreden races had Red Bull acht keer de snelste stop, gevolgd door Mercedes met zeven. McLaren en Ferrari waren beiden eenmaal de snelste. Ook de stops van beide rijders bij elkaar opgeteld werden vergeleken. Daarin was Red Bull zelfs negen keer de snelste, gevolgd door Mercedes met vijf keer. McLaren had twee keer de snelste gemiddelde tijd en Force India eenmaal.

Tot slot werd er een tijdentabel gepubliceerd over de snelheid van de stops. Daarin stonden zoals verwacht Red Bull en Mercedes bovenaan. McLaren staat derde met 0,3 seconden meer, gevolgd door Force India (0,4 seconden) en Ferrari dat per pitstop gemiddeld een halve seconde verliest. HRT heeft veruit de langzaamste pitcrew. Bij de Spaanse renstal duurt een stop gemiddeld 3,2 seconden langer dan bij Red Bull en Mercedes.