Golfer Daly misdraagt zich weer

Golfer John Daly heeft weer een bladzijde toe kunnen voegen aan de lange reeks incidenten die op zijn naam staan. Ditmaal verliet de 45-jarige Amerikaan nog tijdens de eerste ronde op de Australian Open de baan nadat hij vond dat hij na elf holes kansloos was voor de overwinning.

Daly, in het veleden majorwinnaar, had eerst op de tiende hole drie slagen meer nodig dan het baangemiddelde en sloeg hierna op de elfde hole de bal meerdere keren in het water. "Daarna liep hij gewoon van de baan, hield een auto aan en liet zich naar het hotel rijden. Dit is zeer teleurstellend en heel onprofessioneel. Ik kan je één ding garanderen. Dit is de laatste keer dat we John Daly hier hebben gezien," zei toernooidirecteur Trevor Herden.

Het was niet de eerste keer dat Daly zich bij de Australian Open misdragen heeft. In 2002 vertrok hij woedend bij het toernooi en dumpte hierbij zijn putter en golfbal in het water. In 2008 pakte hij een fotocamera af van een toeschouwer en smeet het voorwerp tegen een boom aan. Ook bij andere toernooien ging hij wel in de fout.