Van der Garde: "Liever een contract dan een test"

Giedo van der Garde ontbreekt deze week bij de rookietest in Abu Dhabi. De Nederlander geeft hiervoor als reden op dat hij in 2012 liever een contract als coureur in de Formule 1 heeft dan nu een test. Hij is in onderhandeling met meerdere renstallen.

Bij de rookietest krijgen jonge rijders de kans om Formule 1-ervaring op te doen, maar ook rijders die veel geld meenemen om een of twee dagen te mogen rijden. "Het is natuurlijk nooit verkeerd om zo'n rookietest te doen, maar het kost voornamelijk ontzettend veel geld. Ik heb veel liever een contract voor volgend jaar dan een dag sturen in Abu Dhabi," zei Van der Garde tegen GPUpdate.

Het aantal Formule 1-stoeltjes voor 2012 is beperkt, maar de Nederlander houdt goede hoop. "Er valt nog genoeg te halen. Er wordt van veel coureurs beweerd dat ze al getekend hebben, terwijl die nog helemaal niet zeker zijn. Ze hebben nog één race te gaan en na Brazilië gaan we weer met een aantal teams om tafel. Voor de kerst hoop ik wat naar buiten te kunnen brengen."

Met welke renstallen Van der Garde in onderhandeling is wil hij niet zeggen. "Dat hou ik liever nog even voor mezelf. Er is er namelijk eentje bijgekomen en daar wil ik verder mijn mond over houden," zei de Nederlander. Hij wil niet geassocieerd worden met HRT. Dit betekent dat voor hem de kansen liggen bij Williams, Team Lotus en Marussia Virgin Racing. De teams Force India, Lotus Renault GP en Torro Rosso hebben ook nog geen rijders bekendgemaakt, maar kunnen al uit vele opties binnen de eigen gelederen kiezen.