[CL] Uitslag Olympique Lyon - Ajax

Ajax heeft zijn vijfde wedstrijd in de groepsfase van de Champions League gelijkgespeeld tegen Olympique Lyon. Net als in de thuiswedstrijd werd het 0-0, waardoor de Amsterdammers in de slotwedstrijd tegen Real Madrid kunnen gelijkspelen om te overwinteren in de Champions League.

In de eerste helft kwam de regerend landskampioen nauwelijks in de problemen. Enkele schoten konden gemakkelijk worden gekeerd door Vermeer. De Amsterdammers hadden verder wel een duidelijk veldoverwicht, maar kwamen niet verder dan een schot van Janssen en een kopbal van Vertonghen.

Vlak na rust waren er wel direct een aantal goede kansen voor Ajax. Eerst kwam Eriksen goed door de verdediging en gaf de bal aan Sulejmani, die echter stuitte op Lloris. Uit de daarop volgende corner schoot Vertonghen tegen de handen van diezelfde keeper van Lyon. Na een kwartier ging een van richting veranderd schot van Sulejmani net over.

Kenneth Vermeer
Vermeer weet de bal tegen te houden (Foto: Pro Shots)

Lang kon Lyon er niks tegenover zetten, tot Vermeer plots een knappe redding moest verrichten op een schot uit de tweede lijn. In de daarop volgende counter wisten Sulejmani en Eriksen niet snel genoeg te handelen om er een scoringskans uit te halen. Het leidde wel een slotoffensief in van Lyon. Een schot van Gourcuff ging net naast, terwijl Vermeer voortreffelijk redde op een schot van Lacazette.

Het bleef 0-0 in Lyon, waardoor Ajax in de laatste wedstrijd tegen Real Madrid genoeg heeft aan een punt om te overwinteren in de Champions League. Een nederlaag kan ook genoeg zijn, mits Lyon dan niet een grote overwinning boekt bij Dinamo Zagreb.