[EL] Uitslag FC Twente - Fulham FC

Voor FC Twente stond vanavond de voorlaatste groepswedstrijd in de groepsfase van de Europa League op het programma. In de eigen Grolsch Veste was het Fulham van trainer Martin Jol de tegenstander. Dankzij een doelpunt van invaller Mark Janko wonnen De Tukkers met 1-0.

Voorafgaand aan de ontmoeting met de Engelse ploeg nam Bryan Ruiz afscheid van het publiek van FC Twente. Hij maakte deze zomer de overstap naar Fulham. Nadat de Costa Ricaan terugkeerde in de catacomben, begonnen beide ploegen aan de wedstrijd. Voor rust was FC Twente vooral via Nacer Chadli gevaarlijk. Fulham-keeper Schwarzer wist de inzetten van de Belgische aanvaller telkens te pareren. Ook op een poging van Leroy Fer had de doelman een passend antwoord. Na rust werd Fer gewisseld voor Ola John en hij zorgde na rust voor het meeste gevaar.

Luuk de Jong kreeg, na een prima voorzet van John, dé kans om de score te openen. Hij kon vogelvrij inkoppen, maar de poging van de spits ging langs de verkeerde kant van de paal. Tien minuten voor tijd werd Mark Janko ingebracht voor Chadli en dit bleek een gouden wissel. De Oostenrijker wist een goede voorzet van Roberto Rosales binnen te schieten. Door de overwinning is FC Twente zeker van groepswinst.

Danny Murphy (Fulham) in duel met Douglas en Luuk de Jong (Foto: Pro Shots)