[EL] Uitslag Wisla Kraków - FC Twente

Vanavond speelde FC Twente zijn laatste duel in de poulefase van de Europa League. De ploeg van Co Adriaanse was al zeker van de groepswinst in poule K. De Tukkers verloren met 2-1 van het Poolse Wisla Kraków. Adriaanse had een sterk gewijzigd elftal het veld ingestuurd. Onder andere de derde keeper Nick Marsman en de jongeling Nils Röseler stonden in de basis.

Al na drie minuten spelen had Marc Janko FC Twente op een voorsprong kunnen zetten. De Oostenrijker kwam alleen op de doelman van Wisla Kraków af maar zijn schijnbeweging verschalkte de keeper echter niet. Na een dikke tien minuten kwam Kraków op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Gargula. Op het middenveld raakte Nacer Chadli de bal knullig kwijt waardoor de middenvelder van de Polen door kon lopen en met een dwarrelend schot Marsman kon kloppen. Na dit doelpunt hadden de Polen het betere van het spel en werden met enkele afstandschoten gevaarlijk voor het doel van FC Twente. Uit het niets kwamen de Tukkers op een gelijke hoogte. Luuk de Jong maakte op een zeer fraaie wijze de gelijkmaker in de 39e minuut. Met een welgemikte omhaal trof de Oranje-international doel.

Aan het begin van de tweede helft werd Chadli vervangen door Ola John. Echter had het publiek haar postities nog niet eens ingenomen of de bal lag alweer in het netje. Genkov wist met een uitersterste krachtsinspanning en het zwakke verdedigen van Bengtsson de 2-1 binnen te prikken. Kraków zette in het vervolg van de tweede helft aan om de score uit te breiden maar werd niet heel gevaarlijk voor het doel van Marsman. Halverwege de tweede helft had Wisla Kraków de uitgelezen kans om de derde van de avond binnen te schieten maar uit een snel genomen corner schoot Núñez de bal over het doel. Mede door de wissels van Twente, waardoor de tweede of soms derde keus in het veld kwam, werd het aanvalsspel van de Tukkers niet beter.