KNVB beslist volgende week over Ajax - AZ

De KNVB beslist naar verwachting 28 december wat er met de gestaakte wedstrijd Ajax - AZ gebeurt. Beide clubs hebben tot 27 december 10.00 uur om een verklaring in te dienen. De aanklager zal vervolgens zijn bevindingen rapporteren aan het bestuur betaald voetbal die een oordeel moet vellen. De aanklager betaald voetbal beslist donderdag of de rode kaart van AZ-doelman Esteban blijft staan.

Esteban werd in het bekerduel met Ajax van het veld gestuurd, nadat hij een toeschouwer die hem belaagde enkele trappen had verkocht. Scheidsrechter Nijhuis gaf de doelman rood, volgens de regels van het spelregelboekje. Daar ging de Alkmaarse ploeg niet mee akkoord. Trainer Verbeek besloot met zijn ploeg van het veld af te gaan, waarna het duel bij een 1-0 voorsprong voor Ajax werd gestaakt.

De gebeurtenissen rondom het duel worden momenteel door de aanklager onderzocht. Daarbij word een aantal stappen doorlopen. Allereerst wordt de rode kaart van Esteban behandeld. Vervolgens kijkt de aanklager of er sprake is van schuld aan de zijde van één of beide clubs.

Het bestuur betaald voetbal heeft reglementair drie opties: de wedstrijd wordt uitgespeeld vanaf de 36e minuut, de wedstrijd wordt helemaal overgespeeld of de bereikte stand wordt als eindstand aangemerkt.