[Lakeside] Indrukwekkende zege Kist

Christian Kist heeft met enorm machtsvertoon de halve finales van de BDO World Darts Championship 2012 bereikt. Onze landgenoot verpulverde Alan Norris met 5-1. In de halve eindstrijd wacht een ontmoeting met Ted Hankey of Martin Atkins.

Kist, die zich vanavond na Wesley Harms als tweede Nederlander kon plaatsen voor de halve finales, wist de eerste set eenvoudig met 3-0 naar zich toe te slepen. Hierin wist onze landgenoot een knappe 110-finish te gooien. Ook de tweede set ging gemakkelijk met 3-0 naar Kist, ditmaal met een 120-finish.

Norris, de bedwinger van de als derde geplaatste Dean Winstanley in de tweede ronde, wist pas in de derde set zijn eerste legs te winnen. Ook deze derde set leek naar Kist te gaan, maar de Nederlander faalde ditmaal op de dubbels. Norris kroop door het oog van de naald en kwam terug tot 1-2 in sets. In de vierde set stelde Kist echter weer orde op zaken en hij sleepte deze met 3-1 in legs naar zich toe.

Ook de vijfde set ging naar onze landgenoot en zodoende leek Kist op een eenvoudige zege af te stevenen tegen Norris, die weinig tot niets in te brengen had. In de zesde set brak Kist zijn Engelse opponent opnieuw. Via dubbel-20 wist hij ook deze set met 3-0 in legs te winnen. Daardoor werd plaatsing in de halve finale een feit.