Dodental voetbalrellen Egypte loopt op

Tijdens ongeregeldheden na een voetbalwedstrijd tussen de Egyptische voetbalclubs Al-Masri en Al-Ahly in de Egyptische havenstad Port Said zijn zeker 73 mensen om het leven gekomen. Aanhangers van Al-Ahly zouden in het stadion in gevecht zijn geraakt met fans van Al-Masri.

Op videobeelden is te zien hoe de fans van Al-Masri jacht maakten op hun rivalen uit de Egyptische hoofdstad Cairo. Zowel op de tribunes als op het veld braken grote vechtpartijen uit. Spelers en trainers renden voor hun leven de catacombes in.

Bij de voetbalwedstrijd tussen Zamalek en Isamaili in Egypte is niet veel later brand uitgebroken op de tribunes. Het is niet bekend of deze iets te maken hebben met de hevige rellen in Port Said. Volgens bronnen zouden boze fans van Zamalek, de aartsrivaal van Al-Ahly, uit woede delen van het stadion in brand hebben gestoken.

Update 21:45 uur:

Fans van Al-Masri, dat de wedstrijd met 3-1 won, zouden direct na de wedstrijd spelers en fans van Al-Ahly hebben belaagd. Hierbij zouden de supporters gebruikt hebben gemaakt van stenen en flessen. De staats-tv meldt dat er naast 73 doden ook zo'n duizend gewonden zijn gevallen. De fans van de twee clubs zouden een historie van vijandigheid hebben.

Update 21:58 uur:

Egypte heeft inmiddels het leger ingezet om fans en spelers van Al-Ahly af te voeren vanuit Port Said.

Update 22:05 uur:

Sherif Ekramy, voormalig keeper van Feyenoord, verdedigde vanavond het doel van Al-Alhy. Hossam Ghaly, eveneens oud-speler van Feyenoord, deed vanavond ook mee. Hij is aanvoerder van het etam en werd een kwartier voor tijd van het veld gestuurd nadat hij zijn tweede gele kaart kreeg.

Update 22:24 uur:

Op Twitter gaat het hardnekkige gerucht dat Sherif Ekramy, voormalig keeper van Feyenoord, omgekomen zou zijn bij de rellen.

Update 22:36 uur:

Oud-Feyenoorders Sherif Ekramy en Hossam Ghaly zijn niet om het leven gekomen tijdens de rellen. Beiden zijn wel gewond geraakt, maar zijn niet in levensgevaar.

Update 23:38 uur:

Het dodenaantal als gevolg van de hevige voetbalrellen in Egypte is opgelopen tot 74. Dit maakte het ministerie van Volksgezondheid van het land zojuist bekend. Onder de doden zijn ook veiligheidsmedewerkers van het stadion en een agent.

Hieronder de beelden.


Voetbalwedstrijd eindigt in bloedbad (Bron: YouTube)