Ook Blind en Sturkenboom stappen op bij Ajax

Na de Raad van Commissarissen van Ajax hebben ook de interim-directeuren Danny Blind en Martin Sturkenboom besloten om op te stappen. Ze waren op 16 november vorig jaar aangesteld. Algemeen directeur Louis van Gaal is gevraagd om niet aan de slag te gaan bij de Amsterdammers. De leiding van de club ligt nu in handen van directieleden Henri van der Aat en Jeroen Slop

Het gerechtshof oordeelde eerder deze week dat het aanstellen van Van Gaal en Sturkenboom op een onrechtmatige wijze is gebeurd door de RvC die bij hun besluit medecommissaris Johan Cruijff niet bij de procedure hadden betrokken. Dit leidde uiteindelijk eerder vandaag tot het opstappen van de volledige Raad van Commissarissen.

"Ik heb een hele duidelijke visie op de toekomst van Ajax. Deze sluit aan op de mogelijke komst van Louis van Gaal. Nu zijn komst niet meer aan de orde is, kan en wil ik zelf ook niet verder. Ik heb een jarenlang verleden bij Ajax, wat het extra moeilijk maakt om deze beslissing te nemen. Maar ik loop niet weg voor mijn verantwoordelijkheid," zei Blind op de website van Ajax.

Ook Sturkenboom had zijn lot verbonden aan het aanstellen van Van Gaal. "Ik heb een groot vertrouwen in de visie en de samenwerking met Louis van Gaal en Danny Blind. Wij begonnen aan deze klus in de veronderstelling dat Louis er vanaf 1 juli 2012 bij zou komen. Nu duidelijk is dat dit niet meer gaat gebeuren, is het voor mij en Ajax verstandig dat ik opstap."

Hierdoor was het lastiger functioneren voor Blind en Sturkenboom en volgens laatstgenoemde stappen beiden daarom in het belang van de club op. "De interim-aanstellingen van Danny en mij waren weliswaar door de rechter niet betwist, maar het wordt na de recente uitspraak van de rechter nog moeilijker ons werk voor Ajax goed te kunnen doen. De club heeft grote behoefte aan rust, dus Danny en ik nemen onze verantwoordelijkheid door ruimte te maken. Met deze stap hopen wij dat Ajax in rustiger vaarwater komt."