Uitslag PSV - FC Twente

FC Twente heeft in de Eredivisie hard uitgehaald in de topper tegen PSV. De ploeg van coach Steve McClaren won in Eindhoven met maar liefst 2-6 waardoor de Tukkers virtueel koploper zijn.

PSV begon het duel zonder de zieke Strootman, terwijl bij Twente aanvoerder Wisgerhof na een schorsing weer terugkeerde in de basis. Bij de thuisclub leek Strootman node gemist te worden, want Twente was in de eerste helft de dominerende ploeg, terwijl bij PSV de verdediging steken liet vallen.

Wisgerhof viert de 0-3 (Foto: Pro Shots)

Ola John mocht al na zeven minuten via een schuiver de 0-1 aantekenen nadat hij niet voldoende door een tegenstander was aangevallen. Niet veel later vond ook Janssen zijn naam op de borden nadat hij door De Jong via een fraaie voetbeweging voor Isaksson was gezet. Twente sprong effectief met de kansen om, want nog voor rust werd het 3-0 nadat Wisgerhof vanaf de rand van het strafschopgebied ongehinderd uit mocht halen en zelfs 4-0 nadat De Jong een voorzet van John tegen de touwen kopte.

Fred Rutten greep in de rust in bij PSV door Lens te brengen en na de snelle rode kaart van Twente-verdediger Douglas wegens natrappen op Toivonen leek dit offensief succes te hebben. Diezelfde Toivonen kopte even later een vrije trap van Mertens binnen. De Eindhovenaren drukten door, maar met het nodige geluk bleef de 1-4 op de borden staan.

Vorig jaar nog medespelers bij Feyenoord, maar dit keer tegen elkaar: PSV'er Wijnaldum en Twente-speler Fer (Foto: Pro Shots)

Doordat PSV drukte kreeg Twente af en toe de ruimte voor uitvallen en een kwartier voor tijd werd een ervan benut door Fer die de bal op eigen helft twintig meter voor de middellijn oppikte en ondanks de aanwezigheid van twee PSV'ers ongehinderd kon scoren. PSV deed via Toivonen na een voorzet van Labyad nog wel snel iets terug en ook Lens was nog dichtbij een doelpunt, maar het slot was weer voor Twente dat met de tweede treffer van Janssen nog de 2-6 eindstand aan mocht tekenen.