[EL] Uitslag AZ - Udinese

AZ heeft het eerste duel tegen Udinese in de achtste finales van de Europa League met 2-0 gewonnen. In het eigen stadion in Alkmaar scoorden Martens en Falkenburg de doelpunten, waardoor de ploeg van trainer Gertjan Verbeek volgende week in Udine goede kansen heeft om verder te gaan.

AZ was in het begin van de wedstrijd de bovenliggende partij, al kreeg Udinese via Asamoah wel de eerste grote kans. De Alkmaarders zetten de Italianen stevig onder druk en kregen via Elm, Martens en Holman vele kansen, maar doelman Handanovic en zijn verdediging hielden met veel moeite de nul vast.

Na 35 minuten kwam Udinese er plots uit en kreeg twee grote kansen, maar Esteban keerde goed, waardoor de stand bij rust 0-0 was. In het eerste deel van de tweede helft was Udinese de bovenliggende partij en kreeg onder meer via Pasquale een grote kans, maar hij schoot naast. Nog geen minuut later wist AZ via Martens wel te scoren na een soepel uitgevoerde aanval.

Udinese ging op zoek naar de gelijkmaker en schoot via Ferronetti maar net over de kruising. Di Natale werd door de Italianen nog gebracht, maar het was Falkenburg die voor AZ de 2-0 aantekende. Moisander was even daarvoor ook al dicht bij een treffer geweest. Waar Udinese moest komen was het AZ dat via wederom Falkenburg en Altidore nog grote kansen kreeg, maar het bleef 2-0.