Uitslagen Eredivisie speelronde 26

Dit weekend werd in de Eredivisie de 26e speelronde afgewerkt. AZ behield ternauwernood de leiding, door met 0-0 gelijk te spelen tegen NAC Breda. Het zag Ajax naderen tot één punt. FC Twente verloor van Feyenoord, terwijl PSV sc Heerenveen een pak slaag gaf.

FC Twente heeft zijn derde nederlaag op een rij moeten incasseren. Feyenoord bleek voor de tweede keer dit seizoen te sterk voor de Enschedeërs. Voor rust was de beste kans voor Feyenoord, maar Clasie zag zijn schot gekeerd door Boschker.

Na rust werden de Rotterdammers in het zadel geholpen door een eigen goal van Röseler. FC Twente wist daarna nauwelijks grote kansen te creëren en de enige kansen werden gekeerd door Mulder. Cissé wist in de slotfase Feyenoord op een veilige 0-2 voorsprong te schieten.

AZ heeft in eigen huis gelijkgespeeld tegen NAC Breda. Het werd 0-0, waardoor AZ Ajax zag naderen tot één punt in de stand. In de eerste helft was AZ sterker dan NAC, maar zag dat de club uit Breda al de beste kans kreeg via Luijckx.

Ook na rust waren de beste kansen voor NAC. Drie grote kansen waren echter niet besteed aan Kolk en Boukhari, waardoor de wedstrijd eindigde in de stand waarmee het begon.