De EK-prognose van... Willie Overtoom (speler Heracles Almelo)

Het EK voetbal begint te naderen. Vrijdag 8 juni 2012 staat in het Poolse Warschau het openingsduel tussen Polen en Griekenland op het programma. FOK!sport benaderde de afgelopen tijd een aantal mensen uit de voetbalwereld en vroegen ze naar hun voorspellingen voor het komende EK. Vorige week publiceerden we het interview met Jeroen Elshoff, vandaag is het de beurt aan Willie Overtoom, speler van Heracles Almelo en sinds kort international van Kameroen.

Overtoom, die het EK gewoon thuis zal volgen, ziet Duitsland als de favoriet om het komende EK te winnen. "Omdat het geen favoriet is, maar juist een outsider. Ze hebben gewoon een hele goede ploeg. Dat hebben we tegen Nederland gezien, waar ze trouwens ook niet met hun sterkste formatie speelden."

Mocht de middenvelder van Heracles het voor het zeggen hebben bij Oranje, dan zou hij voor de volgende aanval kiezen: "Robin van Persie, Arjen Robben en Klaas-Jan Huntelaar". Urby Emanuelson neemt de linksbackpositie in en het middenveld wordt gevormd door Mark van Bommel, Rafael van der Vaart en Wesley Sneijder. Maarten Stekelenburg verdedigt het doel en Gregory van der Wiel neemt de positie rechtsachter in. John Heitinga staat centraal, samen met Joris Mathijsen.

Willie Overtoom, speler van Heracles Almelo en Kameroen (Foto: Pro Shots)

Gevraagd naar welke speler zal schitteren tijdens het komende EK, koos Overtoom voor Real Madrid-vedette Cristiano Ronaldo, die met Portugal in dezelfde groep zit als Oranje: "Ik ken de selecties nog niet echt, maar ik denk dat Cristiano Ronaldo eindelijk een keer gaat vlammen op een eindronde."

Mocht Overtoom kiezen tegen welk land hij mocht strijden, dan koos hij voor de winnaar van het afgelopen WK en EK: "Ik denk Spanje, omdat het gewoon een fantastisch voetballand is!" Verder hoopt hij dat in de toekomst de opzet van het EK enigszins wijzigt: "Ik wil dat er meer landen aan het EK meedoen, voor mijn gevoel is een EK altijd zo weer voorbij."

Adam Maher is een speler die volgens Overtoom de komende jaren zal doorbreken bij Oranje: "Ik vind dat de jeugd de afgelopen jaren minder is geworden. Ik hoop zelf dat een speler als Maher zich zo blijft ontwikkelen en dat andere spelers dat ook doen."