[OKT] Tickets naar Montenegro, Roemenië, Spanje & Griekenland

In Edmonton, Canada zijn de kwartfinales gespeeld van het olympisch kwalificatietoernooi waterpolo. Montenegro, Roemenië, Spanje en Griekenland kunnen door hun zeges in de kwartfinale de koffers pakken voor Londen. De Nederlandse waterpoloheren waren al in de groepsfase uitgeschakeld. 

Groepswinnaar Montenegro speelde tegen de nummer vier van de andere groep. Turkije werd met 19-6 verslagen. Ook de andere groepswinnaar Spanje had geen moeite met Macedonië, het werd 11-7. Roemenië dat tweede werd achter Montenegro had geen moeite met Brazilië. Roemenië won met 19-8. Vanuit groep A gaat ook de nummer drie naar de Olympische spelen. Spanje klopte gastland Canada met 9-6.

Ten opzichte van vier jaar geleden zijn een drie andere landen die om de olympische medailles gaan strijden. Groot-Brittannië,  Kazachstan en Romenië zijn nieuw. Dit ten koste van China, Canada en Duitsland.  Het olympisch kwalificatietoernooi voor de vrouwen, met Nederland, zal volgende week plaatshebben in het Italiaanse Trieste. 

Land Methode van kwalificatie
Groot-Brittannië Gastland
Servië Winnaar World League
Italië Wereldkampioen
Kroatië Tweede op het WK
Hongarije Derde op het WK
Verenigde Staten Panamerikaans kampioen
Kazachstan Aziatisch kampioen
Australië Winnaar Oceanisch kwalificatietoernooi
Montenegro via OKT
Romenië via OKT
Spanje via OKT
Griekenland via OKT