Uitslag sc Heerenveen - AFC Ajax

Om 21.00 uur begon in het Abe Lenstra Stadion de topper tussen sc Heerenveen en Ajax. De bezoekers deden goede zaken door het duel met 0-5 te winnen.

De beslissing in de wedstrijd viel eigenlijk al na drie minuten. Keeper Brian Vandenbussche van Heerenveen schopte Siem de Jong hard onderuit waarna scheidsrechter Kevin Blom niks ander kon doen dan de doelman rood geven en Ajax een penalty. Deze werd vervolgens benut door Theo Janssen. Na de vroege voorsprong bleef Ajax goed combineren en het volgende doelpunt kon dan ook niet lang uitblijven. Aissati schoot knap raak na nog geen twintig minuten. Een paar minuten deed Siem de Jong hetzelfde waarmee de klus helemaal geklaard was.

Nog voor rust werd het zelfs 0-4. De ingevallen doelman Nordfeldt liet een simpel schot van De Jong door z'n benen glippen. Na rust zakte Ajax wat in en kreeg de thuisploeg zelfs enkele kansen. Bas Dost was met een kopbal het dichtst bij een doelpunt. Het was echter Ajax wat wederom kon scoren. Na een fout van Nordfeldt scoorde De Jong de 0-5. De Amsterdammers kregen daarna nog mogelijkheden om de score nog verder te laten oplopen. De Jong kopte echter nog op de paal en Sigthórsson raakte de lat. Hierdoor bleef een verdere afgang de Friezen bespaard.

sc Heerenveen

0 - 5

AFC Ajax

6' Janssen (pen)
 19' Aissati
 25' De Jong
 45+1' De Jong
 63' De Jong

Aissati

Overtreding op Siem de Jong Ajax door keeper Brian vandenbussche die rood krijgt en ajax een penalty (Foto: Pro Shots)