De EK-prognose van... Nigel Hasselbaink (speler Saint Mirren)

Het EK voetbal begint te naderen. Vrijdag 8 juni 2012 staat in het Poolse Warschau het openingsduel tussen Polen en Griekenland op het programma. FOK!sport benaderde de afgelopen tijd een aantal mensen uit de voetbalwereld en vroegen ze naar hun voorspellingen voor het komende EK. Vorige week publiceerden we het interview met Süleyman Öztürk, vandaag is het de beurt aan Nigel Hasselbaink, neefje van oud-international Jerrel Hasselbaink.

Net als Süleyman Öztürk, zou ook Hasselbaink kiezen voor Urby Emanuelson in plaats van Erik Pieters op de positie als linksback. Verder staan Gregory van der Wiel, Joris Mathijsen en John Heitinga in de verdediging, mocht Hasselbaink de opstelling bepalen voor het komende EK. Verder zou hij kiezen voor een middenveld met Nigel de Jong, Rafael van der Vaart en Wesley Sneijder. Zijn favoriete voorhoede bestaat verrassend uit Eljero Elia, Klaas-Jan Huntelaar en Robin van Persie.

Hasselbaink, momenteel speler van het Schotse Saint Mirren, gaat proberen alles van het EK te volgen. "Ik ben rond die tijd op vakantie, maar ik ga het EK zeker volgen op tv of internet." Hij ziet Oranje als favoriet om het EK te winnen. "Wij hebben de spelers ervoor en dat hebben ze het afgelopen WK ook al laten zien."

Nigel Hasselbaink: "Oranje wint het EK" (Foto: Pro Shots)

Gevraagd naar zijn ervaring met het EK, neemt hij ons terug naar het Euro 2000 in eigen huis. "Ik heb de wedstrijd Frankrijk-Nederland in de Amsterdam ArenA gezien." Deze wedstrijd won Nederland met 2-3. Patrick Kluivert, Frank de Boer en Boudewijn Zenden waren destijds de doelpuntenmakers.

John Guidetti kan volgens Hasselbaink wel eens de uitblinker van het toernooi worden. "Hij is erg goed bezig in Nederland en ik denk niet dat veel mensen verwachten dat hij deze lijn door gaat trekken naar het EK." Het wordt voor de Zweedse spits, die momenteel gehuurd wordt door Feyenoord, zijn eerste EK.

Mocht Hasselbaink zijn ideale tegenstander kiezen, dan kiest hij voor titelverdediger Spanje. "Zij hebben alleen maar topspelers in het team zitten en daar kan je veel van leren. Het zou een mooie ervaring zijn." Als laatst vroegen we Hasselbaink welke speler hij de komende periode ziet doorbreken bij Oranje. "Luciano Narsingh", was hij duidelijk. De aanvaller van sc Heerenveen werd al eens geselecteerd door bondscoach Bert van Marwijk.