[WTCC] Uitslagen Marrakech

Alain Menu heeft de eerste race van het World Touring Car Championship in Marrakech op zijn naam geschreven, terwijl zijn Chevrolet-teamgenoot en kampioenschapsleider Yvan Muller de tweede voor zich opeiste. Tom Coronel werd met de BMW in de eerste omloop achtste en in de tweede vierde.

Race 1

Menu kende in de eerste race geen enkel probleem. De Zwitser startte vanaf poleposition en hield de gehele wedstrijd zijn teamgenoot Rob Huff achter zich. Kampioenschapsleider Muller reed eenvoudig naar de derde stek, voor de SEAT van Pepe Oriola. Achter dit kwartet was het in de straten van Marrakech spannender.

Coronel mocht als derde vertrekken, maar viel door een slechte start terug. De Nederlander werd in het begin van de race in de rondte getikt door Alex MacDowall en viel terug naar een twaalfde plaats. In de chaos vonden enkele rijders hun waterloo, waardoor een safety car noodzakelijk was. Coronel reed nadat het veld weer vrijgegeven was naar een achtste stek, maar meer zat er niet in voor de BMW-coureur.

Race 2

Rookie James Nash mocht met de Ford in de tweede wedstrijd van pole starten, maar kon niet lang genieten van deze plaats. Al na enkele ronden kwam de Chevrolettrein langsdenderen, waarna de zege naar Muller ging, voor Huff en Menu. Achter dit trio vocht Coronel een verbeten strijd uit met Stefano D'Aste door zich overal op de baan breed te maken. De Nederlander hield er de vierde plaats aan over, voor D'Aste en Nash die hiermee het beste resultaat voor Ford dit jaar boekte.

In het kampioenschap leidt Muller nu met 130 punten, voor Menu die er 24 minder heeft. Huff staat met 97 punten derde, terwijl Coronel met 77 punten best of the rest is.