[CL] Uitslag Bayern München - Real Madrid

Bayern München heeft in de eerste halve finale van de Champions League goede zaken gedaan door in eigen huis verdiend met 2-1 te winnen van Real Madrid. De Madrilenen vergaten vaak te voetballen en hoewel Bayern ook niet de sterren van de hemel speelde liet het toch wat meer de wil zien om te winnen, wat uiteindelijk in hun voordeel werkte.

De wedstrijd begon gemoedelijk. Beide ploegen tikten wat rond op het middenveld, maar moesten bij een enkele poging de bal naar voren te krijgen deze meteen weer inleveren. In de zevende minuut gaf Özil een goede pass, die Benzema ruimte gaf om te schieten - wat hij ook zeer verdienstelijk deed, maar Neuer kon de bal achter het doel werken. Daarna begon Madrid wat aanvallender te spelen, maar tot echte kansen kwam het niet. Een paar minuten later was het echter raak voor Bayern. Een hoog genomen corner in de zeventiende minuut belandde via de borst van Kroos rechtstreeks voor de voeten van Ríbery, die de bal direct en hard binnenschoot.

De wedstrijd werd vervolgens losser. Ronaldo schoot vanuit een vrije trap maar net over en Bayern kwam van tijd tot tijd gevaarlijk in de buurt van het doel van de Madrilenen. Een schot van Schweinsteiger ging weliswaar hopeloos naast, maar Bayern bleef na de goal de dominante ploeg. Ook Arjen Robben speelde gretig, maar dat leverde behalve een gele kaart niet heel veel op. Madrid kwam er niet meer echt aan te pas en zonder al te veel wapenfeiten gingen de ploegen de rust in.

Veelbelovend begon de tweede helft niet en Madrid leek ook geen aanstalten te maken om hard achter de gelijkmaker aan te gaan. Desondanks viel die toch - uit een counter kwam Ronaldo alleen voor Neuer uit. De Portugees wilde de bal laconiek binnen tikken, maar dat was te simpel voor de Duitse doelman. Hij sloeg de bal naar Özil die op de rand van de zestien stond en direct Benzema weer richting doel stuurde. Die gaf op zijn beurt een hoge pass voor het doel langs. Achter de tweede paal stond Ronaldo nog steeds, die de bal in één keer tegen Özils voet aanschoot. De Duitser kon vervolgens eenvoudigweg scoren

Na de gelijkmaker gebeurde er een tijdje niet veel. Schweinsteiger werd nog gewisseld voor Müller, waarbij de middenvelder zichtbaar geïrriteerd het veld verliet. Bayern kreeg ondertussen weer wat overwicht, wat leidde tot twee kansen voor Gomez in twee minuten tijd, die de spits allebei om zeep hielp.

Pas in de 87e minuut liepen de gemoederen weer wat hoger op. Een goede aanval van Bayern eindigde vlakbij het doelgebied van Casillas in de voeten van Gomez, die goed wegdraaide en alle kans zou hebben gehad om te scoren, ware het niet dat Sergio Ramos - die inmiddels al geel had - hard ingreep. Heel München schreeuwde om een penalty, maar Webb wuifde het weg. Twee minuten later scoorde Bayern alsnog via Gomez. Lahm maakte een mooie actie langs de zijlijn richting de achterlijn en gaf een uitstekende pass richting Gomez, die achterlangs binnen kon tikken.

Met deze 2-1 voor Bayern in de 90e minuut leek de wedstrijd gespeeld, maar niet voordat de Madrilenen nog even hun frustratie botvierden op de spelers van München. Vooral Marcelo vergreep zich nogal hard aan Müller, maar Webb, die toch al niet heel goed floot, gaf slechts geel.

Al met al kan Madrid zijn borst natmaken; aanstaande zaterdag wacht aartsrivaal FC Barcelona en volgende week moet het dus een nederlaag goed maken tegen de Duitsers.