Jong FC Twente pakt landstitel bij beloften

Jong FC Twente heeft eerder vanavond de landstitel in de Eredivisie voor beloften in de wacht gesleept. De mannen van trainer Patrick Kluivert waren met 2-1 te sterk voor Jong FC Groningen en is niet meer in te halen door de concurrentie.

Bij de beloften van FC Twente begonnen twee selectie-spelers in de basis, namelijk Denny Landzaat en Nicky Kuiper. Na acht minuten wedstrijd kwamen de Tukkers op voorsprong door een treffer van Jurjan Mannes.

De thuisploeg kon niet lang van de voorsprong genieten, aangezien Tim Keurntjes kort daarna de gelijkmaker liet aantekenen. In de tweede helft kreeg Jong FC Twente een strafschop die door Chris David werd benut. Dit bleek uiteindelijk ook de winnende goal te zijn.

Door deze zege is Jong FC Twente niet meer te achterhalen door Jong Ajax, dat acht punten minder heeft. Er staan echter nog maar twee speelronden op de kalender, waardoor de champagne in Enschede ontkurkt kan worden.