[WK Snooker] Brecel uitgeschakeld, Stevens & Jones door


Luca Brecel is er niet ingeslaagd om te winnen van Stephen Maguire. De 17-jarige Belg keek vanochtend al tegen een 6-3 achterstand aan en wist zijn kansen vandaag niet te benutten. Hij verloor met 10-5. Ronnie O'Sullivan is met anderhalve been in de volgende ronde, hij nam een flinke voorsprong tegen Peter Ebdon. 

Brecel was teleurgesteld na zijn nederlaag. "Als ik de helft beter had gespeeld, dan had ik met 10-5 gewonnen. In tegenstelling tot mijn kwalificaties heb ik te weinig mijn niveau gehaald. Ik heb genoeg kansen gekregen van Maguire, maar spijtig genoeg heb ik die niet benut." aldus Becel tegen Sporza

De debutant Jamie Jones heeft verrassend Shaun Murphy uitgeschakeld, het werd 8-10 voor de snookeraar uit Wales. Het was 7-5 voor Murphy toen Jones vier frames op een rij won. Ook in zijn dorp wordt het snooker gevolgd. Tegen de BBC  zei hij: ''Iedereen in het dorp kijkt tv en mijn telefoon gaat constant sinds ik de tafel heb verlaten. Het is thuis een circus.'' Jones moet in de volgende ronde tegen de winnaar van het duel Stephen Lee en Andrew Higginson. 

Rocket Ronnie had geen kind aan Ebdon. De partij begon nog wel gelijkwaardig. Het eerste frame won O'Sullivan met een respotted black, maar na de 1-1 gingen zes frames op een rij naar O'Sullivan. Na negen frames staat het 7-2 voor de drievoudig wereldkampioen. 

Morgen komt de nummer één van de wereld Mark Selby in actie tegen Barry Hawkins. Judd Trump, de runner-up van vorig jaar, speelt tegen Dominic Dale. 

Uitslagen 

Speler Speler Uitslag/tussenstand
Stephen Maguire Luca Brecel 10-5
Matthew Stevens Marco Fu  10-3
Shaun Murphy Jamie Jones 8-10
Ronnie O'Sullivan Peter Ebdon 7-2
Stephen Lee Andrew Higginson  4-5

 Programma 24 april

Tijd Speler Speler Sessie
11.00 Judd Trump Dominic Dale Eerste sessie
11.00 Ding Junhui Ryan Day Eerste sessie
15.30 Graeme Dott Joe Perry Eerste sessie
15.30 Ronnie O'Sullivan Peter Ebdon Beslissende sessie
20.00 Stephen Lee Andrew Higginson Beslissende sessie
20.00 Mark Selby Barry Hawkins Eerste sessie