T. Dekker traint met Nederlandse wielerselectie mee

De terugkeer van Thomas Dekker in het wielerpeloton is niet onopgemerkt gebleven. De Garmin-renner zette recentelijk goede prestaties neer, iets wat bondscoach Leo van Vliet opgevallen is. Hij nodigde de van een dopingschorsing teruggekeerde Nederlander dan ook uit voor een tweedaagse trainingsstage.

"Ik wil terug naar waar ik vandaan kom en dus heb ik die bevestiging nodig," zei Dekker die onlangs een etappe won in Circuit de la Sarthe tegen NUsport. "Hij belde trouwens laatst. Leo van Vliet nodigde me uit om na Luik twee dagen te trainen met de Nederlandse ploeg. Het was de eerste keer in drie jaar dat ik hem sprak."

De Garmin-renner voelt zich steeds beter en met name de zege in La Sarthe gaf hem een boost. "Het is natuurlijk niet een heel hoogstaande koers, maar je moet zo'n etappe maar wel even winnen. Het was maar eventjes, dat moment. Fietsgeluk, voor het eerst in bijna drie jaar," zei Dekker die hierna nog achttiende werd in de Amstel Gold Race. Een deel van het parcours van die race wordt later dit jaar gebruikt voor het wereldkampioenschap op de weg, waarvoor Dekker ook in beeld is.