[Serie A] Sneijder loodst Inter naar zege bij Udinese

Wesley Sneijder heeft woensdag weer eens zijn waarde getoond voor Internazionale. De 27-jarige spelmaker scoorde tweemaal en gaf een assist bij het met 1-3 gewonnen duel bij Udinese. Sneijder, die zondag bij Fiorentina zijn rentree maakte na ruim een maand blessureleed, scoorde eind oktober voor het laatst.

Udinese kwam in de zesde minuut op voorsprong via Danilo, maar vervolgens waren alle ogen op Sneijder gericht. Al snel maakte de middenvelder op fortuinlijke wijze gelijk. Even later bracht de 81-voudig international Inter met een prachtig lobje zelfs op voorsprong. Acht minuten voor rust kroop Sneijder in de rol van de aangever en liet hij Ricky Alvarez de eindstand bepalen.

In de tweede helft bleef het scorebord onaangetast, waardoor Inter de thuisploeg achterhaalde op de ranglijst. Beide ploegen delen de vijfde positie, met 52 punten uit 34 duels. Nummer drie Lazio, dat eerder op de dag verloor bij Novara, heeft drie punten meer.

Zonder de geschorste Maarten Stekelenburg verloor AS Roma thuis met 1-2 van Fiorentina. In de blessuretijd scoorde Andrea Lazzari de winnende. Fiorentina was in de tweede minuut via Stevan Jovetic al eerder op voorsprong gekomen. Roma-icoon Francesco Totti maakte in de tweede helft gelijk.