Vettel: "Red Bull is wat zelfvertrouwen kwijt"

Wereldkampioen Sebastian Vettel won afgelopen weekend de Grand Prix van Bahrein. Makkelijk ging het in tegenstelling tot geheel vorig seizoen niet. De Duitser gaat inmiddels weer aan de leiding van het kampioenschap, maar domineren zit er volgens hem niet in.

"Het zit dit jaar heel dicht bij elkaar en wij missen wat van het zelfvertrouwen dat we vorig seizoen hadden, waardoor alle kleine details veel zwaarder wegen en meetellen," zei Vettel in het Britse Metro. De Duitser is het eens met zijn teambaas Christian Horner die eerder al zei dat het seizoen 2012 grillig zal gaan verlopen.

"Ik ben bovendien nog steeds niet helemaal gelukkig met hoe we ervoor staan, al denk ik wel dat we nog behoorlijk wat vooruitgang kunnen maken. We hebben immers pas vier races achter de rug en het potentieel van onze bolide is groot, dus we moeten gewoon hard blijven werken om dat eruit te halen," ging Vettel verder. "De komende test in Mugello wordt voor ons dan ook erg belangrijk. We hebben daar mooi een paar dagen de gelegenheid om een aantal zaken uitgebreid te testen en evalueren, zodat we de auto competitiever kunnen maken voor de Grand Prix van Spanje."