[CL] Uitslag Real Madrid - Bayern München

Bayern Munchen heeft de finale van de Champions League gehaald. Na de 2-1 overwinning in eigen huis vorige week tegen Real Madrid, verloor het woensdag met dezelfde cijfers. Omdat er in de verlenging niet werd gescoord, moesten strafschoppen de beslissing brengen. Daarin bleken de bezoekers het sterkst (3-1).

Real begon goed aan de wedstrijd en kwam al vroeg op voorsprong. Nadat David Alaba de bal tegen de hand kreeg, benutte Cristiano Ronaldo de daarvoor toegekende strafschop. Niet veel later had het al gelijk kunnen staan, ware het niet dat Arjen Robben vrij voor doelman Iker Casillas de bal over schoot.

Bayern bleef aandringen en had lichtjes het initiatief, toch was het Real dat de voorsprong vergrootte. Mesut Özil zette met een mooie pass Cristiano Ronaldo vrij voor Manuel Neuer en scoorde zijn tweede doelpunt van de avond.

Ook na deze treffer bleef Bayern zoeken naar mogelijkheden en ze kregen in de 26ste minuut de uitgelezen mogelijkheid om te scoren. Mario Gomez werd in de zestien meter door Pepe naar de grond gewerkt en scheidsrechter Kassai wees naar de stip. De strafschop werd genomen door Arjen Robben en ging via de vingers van Casillas en de paal in het doel; 2-1. Wat betekende dat er bij deze stand verlengd zou gaan worden.

Hierna werd de wedstrijd leuker en leuker met kansen voor beide ploegen. De beste mogelijkheid was voor Bayern Munchen op slag van rust. De vrije trap van Robben werd echter knap gepareerd door Casillas, waardoor het in de eerste helft bij 2-1 bleef.

Ronaldo zette Real op een 1-0 voorsprong (Foto: Pro Shots)Ronaldo zette Real op een 1-0 voorsprong (Foto: Pro Shots)

De tweede helft was een stuk minder aantrekkelijk. Met name Real Madrid durfde geen onnodige risico's te nemen en leek met de handrem erop te spelen. Bayern ging ook niet voluit maar kreeg wel de betere kansen. De beste was voor  Gomez, maar hij kon de voorzet van Robben niet goed onder controle krijgen en kwam tot een slap schot die Casillas simpel kon vangen. Er werd dus niet gescoord in de tweede helft waardoor de wedstrijd werd voortgezet met twee keer vijftien minuten verlenging.

In die verlengingen bleven beide ploegen voorzichtig spelen met af en toe een poging tot een mogelijkheid. Vijf minuten voor tijd kwam er toch wat opwinding. Eerst was het invaller Esteban Granero die zich in een duel met Neuer te opzichtig liet vallen en niet veel later stond Gonzalo Higuaín net buitenspel en werd voorkomen dat hij alleen op Neuer kon aflopen.  Dit was het laatste wapenfeit van de wedstrijd en konden beide elftallen zich opmaken voor de strafschoppen.

Nadat Alaba de eerste strafschop van Bayern had benut, zag Cristiano Ronaldo Manuel Neuer zijn inzet tegen houden. De tweede strafschop van Real genomen door Kaká werd eveneens gemist en omdat Gomez Bayern al op 2-0 had gezet, zat Bayern op rozen.

Toni Kroos mistte echter zijn strafschop en kwam de spanning terug doordat Xabi Alonso wel trefzeker was. Toen ook Philipp Lahm mistte kreeg Real weer hoop. Deze werd echter weer de grond in geboord toen Ramos de bal hopeloos over het doel schoot. Onder een luid fluitconcert mocht Bastian Schweinsteiger aanleggen voor de winnende strafschop. De gelouterde middenvelder faalde niet en schoot zo zijn ploeg naar de finale in de eigen Allianz Arena. De finale zal worden gespeeld op zaterdag 19 mei tegen Chelsea dat gisteren verrassend Barcelona uitschakelde.