Jans: "Ik kijk graag naar Heracles"

Sc Heerenveen-coach Ron Jans zag zijn ploeg winnen bij Heracles (2-4), maar kon gedurende het duel ook genieten van de tegenstander. "Als je een leuke voetbalwedstijd wil zien, moet je goals en kansen hebben en die zijn er in overvloed geweest. Uiteindelijk hebben wij de meeste goals gemaakt, maar het eerste half uur was het voornamelijk Heracles dat het duel domineerde. Daarna begonnen wij te komen", aldus Jans na afloop van het duel tegenover Eredivisie Live.

"Heracles is een ploeg waar ik graag naar kijk, het is voor ons een heel moeilijke ploeg om tegen te spelen. Ze beheersen het positiespel goed, roulerende middenvelders en handige mannetjes voorin. Eén ding hebben ze vandaag echter slecht gedaan en dat is het benutten van kansen", zo vervolgde de oefenmeester van de Friezen.

"Het was now or never. Nu hebben we het einde van de competitie in eigen hand, dus ik ga morgen lekker televisie kijken en dan zie ik wel wat er allemaal te plukken valt. Van onze tegenstanders op de ranglijst zijn er in ieder geval vier die tegen elkaar spelen."