[MotoGP] Uitslag Grand Prix van Spanje

Casey Stoner heeft de MotoGP-race van de Grand Prix van Spanje op zijn naam geschreven. De Australische Honda-rijder werd op het podium vergezeld door regerend wereldkampioen Jorge Lorenzo (Yamaha) en Stoners-teamgenoot Dani Pedrosa.

Het was Pedrosa die de beste start had en de leiding greep, voor Lorenzo en de Ducati van Nicky Hayden. Stoner lag vierde, voor de Tech3 Yamaha's van Cal Crutchlow en Andrea Dovizioso.  De hoop van Pedrosa op de zege vervloog in de derde ronde toen hij in één bocht van de eerste stek terugviel naar de vierde.

Stoner greep de leiding en reed met Lorenzo weg bij de overige vier leiders. Pedrosa wist met Crutchlow zich te ontdoen van de overige twee en streden om de laatste plaats op het podium. Vooraan leidde Stoner, terwijl Lorenzo geen moment in staat was om het de Australiër lastig te maken, waardoor deze als winnaar af kon worden gevlagd. Achter dit duo werd Pedrosa derde, voor Crutchlow.

Dovizioso werd als vijfde afgevlagd, voor Alfaro Bautista en Stefan Bradl. Hayden kon zijn hoge aanvangstempo niet volhouden en werd achtste, voor teamgenoot Valentino Rossi die een anonieme race reed, maar wel Hector Barbera voorbleef.