[Premier League] Goals Van Persie volstaan niet voor Arsenal

Arsenal heeft in de strijd om directe kwalificatie voor de Champions League dure punten laten liggen. Ondanks twee doelpunten van Robin van Persie bleef de Londense club thuis tegen Norwich City steken op 3-3. Arsenal kan de felbegeerde derde plaats zondag kwijtraken aan Tottenham Hotspur of Newcastle United.

Na een vroeg openingsdoelpunt van Yossi Benayoun zakte Arsenal ver weg. Met een 2-1 achterstand bij rust mocht de ploeg niet eens klagen. In de tweede helft nam Van Persie het team bij de hand. Met zijn 29e en dertigste doelpunt van het seizoen zette de topscorer van de Premier League Arsenal op 3-2.

Het bleek echter niet genoeg voor de overwinning. Vijf minuten voor tijd vond Steve Morison opnieuw een gaatje in de wankele defensie van de Gunners om vervolgens ook keeper Wojciech Szczesney kansloos te laten. Een slotoffensief van Arsenal leverde nog wel wat grote kansen, maar geen doelpunt meer op.

De nummer drie van de Premier League plaatst zich samen met Manchester City en Manchester United direct voor de Champions League. De ploeg die als vierde eindigt speelt in de voorronde, als Chelsea tenminste de Champions Leaguefinale van Bayern München verliest. Volgend weekend is de laatste speelronde in Engeland.

Goals Van Persie volstaan niet voor Arsenal (Foto: Novum)