Verdeling tickets Europees voetbal 2012/2013

Voetbal • 06-05-2012 @ 19:00 •   dm Peterselieman
print 

Nu de Eredivisie er op zit zijn bijna alle beschikbare tickets voor Europees voetbal verdeeld. Nederland mag in het seizoen 2012/2013 zeven clubs inschrijven voor de Champions League en Europa League. Het zevende en laatste ticket kwam beschikbaar via het fairplayklassement. Hieronder vind je het overzicht.

Ajax heeft zich als kampioen van Nederland rechtstreeks geplaatst voor de groepsfase van de Champions League. Feyenoord werd tweede in de competitie en heeft zich hiermee verzekerd van een plaats in de derde voorronde van het kampioenenbal. Bij winst plaatsen de Rotterdammers zich voor de play-offs, waarna de groepsfase kan worden bereikt. Bij verlies speelt het team van Ronald Koeman in (de play-offs van) de Europa League.

PSV heeft zich als nummer drie, net als nummer vier AZ geplaatst voor de play-offs van de Europa League. Bij winst wordt de groepsfase van het toernooi bereikt. sc Heerenveen zal zich als nummer vijf van de ranglijst een ronde meer in moeten spannen om het hoofdtoernooi te halen.

De nummer zes van de Eredivisie zal worden bepaald via de play-offs. FC Twente, Vitesse, N.E.C. Nijmegen en RKC Waalwijk strijden om dit ticket dat toegang geeft tot de tweede voorronde van de Europa League.

Het zevende en laatste ticket wordt pas verdeeld na afloop van de play-offs. Het fairplayklassement is hierbij de bepalende factor. Na 33 ronden in de Eredivisie ging Heerenveen aan de leiding in dat klassement, maar omdat het team zich rechtstreeks voor Europees voetbal heeft geplaatst gaat deze plaats naar het volgende Eredivisie-team op de ranglijst. FC Twente lijkt de beste papieren te hebben mocht de ploeg zich via de play-offs niet plaatsen. Andere ploegen die nog in aanmerking komen voor de eerste voorronde van de Europa League zijn het gedegradeerde Excelsior, N.E.C. Nijmegen, De Graafschap en NAC Breda.


Bron: FOK!sport


10817 views / 6 reacties
Reacties op dit bericht
6  van 6 reacties op deze pagina. Pagina  1
Niet omdat ik het Twente misgun, maar laten we hopen dat Vitesse dan de play offs wint... Lijkt me beter voor het NL voetbal.
@sanger

Dat is helemaal geen misgunnen. Twente is effectief al verzekerd van Europees voetbal. Het verschil tussen het Eredivisie ticket en het Fair Play ticket is een paar weekjes vakantie.
userIcon
Als fc twente de play-offs winnen, gaat dan Excelsior Europa in???
@sonnyspek

Ja. Excelsior is dan de hoogst geplaatste, niet al van Europees voetbal verzekerde, club in het Nederlandse Fair Play klassement.
userIcon
Oh god, dat lijkt mij niet eens een onreeel scenario. :P
quote:
Op zondag 6 mei 2012 @ 22:25 schreef sonnyspek het volgende:
Als fc twente de play-offs winnen, gaat dan Excelsior Europa in???
Nee, daarvoor hadden zij zich meoten handhaven in de Eredivisie.
6  van 6 reacties op deze pagina. Pagina  1


Lees ook:

» 06/05 Uitslagen Eredivisie speelronde 3477
» 06/05 Uitslagen Eredivisie (6/5/2012) Europees en degradatie31
» 06/05 Uitslagen Eredivisie (6/5/2012) play-offs 14
» 04/05 Nederland krijgt extra ticket Europa League45
Gebruikersnaam 
Wachtwoord