Djokovic en Federer winnen in Madrid

Titelverdediger Novak Djokovic heeft bij het masterstoernooi in Madrid de kwartfinale bereikt. De Servische nummer een van de wereld klopte Stanislas Wawrinka uit Zwitserland in twee sets: 7-6 (5) en 6-4. In de tweede ronde had Djokovic nog drie sets nodig om zich van Daniel Gimeno-Traver te ontdoen.

Djokovic' volgende opponent is zijn landgenoot Janko Tipsarevic. De Serviër (7) rekende in drie sets af met de twee plaatsen lager ingeschaalde Gilles Simon uit Frankrijk: 7-6 (3), 5-7 en 6-1.

Ook Roger Federer schaarde zich bij de laatste acht. De Zwitser was met 6-3 en 6-2 een maatje te groot voor Richard Gasquet (14) uit Frankrijk. Federer is nu nog de nummer drie van de wereld. Bij toernooiwinst in Madrid keert hij echter terug naar de tweede positie. Dan haalt hij Rafael Nadal, die eerder donderdag verloor van Fernando Verdasco, in op de wereldranglijst.

Voordat het zover is moet Federer om te beginnen in de kwartfinale afrekenen met David Ferrer. De Spaanse nummer vijf van de plaatsingslijst moest overuren maken tegen zijn landgenoot Nicolas Almagro (11). Na een kleine drie uur stond de 7-6 (5), 3-6 en 7-6 (8) eindstand op de borden.


Djokovic en Federer winnen in Madrid (Foto: Novum)