Brand in pitbox F1-team Williams

Het Formule 1-team Williams heeft niet lang kunnen genieten van de zege van Pastor Maldonado in de Grand Prix van Spanje. Anderhalf uur na de race brak er brand uit in de pitbox van het Britse team. Het vuur was kort maar heftig en veroorzaakte een aantal gewonden die naar het medisch centrum of naar het lokale ziekenhuis zijn gebracht. Enkelen hadden rook ingeademd, terwijl een ander zijn pols gebroken had.

De pitbox van Williams stond vol met mensen toen om onbekende redenen het vuur uitbrak. De box zelf was snel ontruimd en allerlei teams schoten te hulp bij het blussen van de brand. Toch zijn er enkele gewonden gevallen. Nog onduidelijk is hoe groot de schade is, al lijkt wel duidelijk dat de bolide van de uitgevallen Bruno Senna veel schade heeft opgelopen, omdat deze ten tijde van de brand in de pitbox stond.

Update 19.09 uur

Voor zover bekend zijn er tot nu toe negen monteurs bij de brand gewondgeraakt. Vier van Williams, vier van Caterham en één van Force India. Een monteur van Williams is naar het ziekenhuis gebracht, terwijl anderen in het medisch centrum op het circuit zijn behandeld.